Aktuality

Partnerská spolupráca škôl – cieľ vyššia kvalita vzdelania

poradna

Stredná odborná škola, Ul.SNP 2, Zlaté Moravce udržiava už 9 rokov spoluprácu s nemeckou európskou školou Berufsbildende Schulen (BBS) z Rotenburgu, ktorá sa nachádza v blízkosti Hanoveru, Spolková republika Nemecko, krajina Dolné Sasko.

Za tieto roky sa naše vzťahy natoľko upevnili a posunuli do priateľskej roviny, že vzájomné stretnutia sú obohatené okrem pracovných povinností, aj rôznymi spoločnými aktivitami. Úspešne spolupracujeme na rôznych projektoch, ktoré študentom napomáhajú byť v predstihu v znalosti moderných technológií v odbore, ktorý vyštudujú, týka sa to najmä technológií z oblasti automobilovej techniky, elektrotechniky, robotiky, riadiacich počítačov a počítačových sietí a automatizácie.

Cieľom SOŠ, Ul.SNP 2, Zlaté Moravce je pripraviť svojich žiakov čo najlepšie pre prácu v priemyselných podnikoch a firmách a tiež pre otvárajúci sa európsky trh práce. Zo školou BBS Rotenburg od septembra štartuje projekt spolupráce pre alternatívne pohony motorových vozidiel, ktorý bude financovaný z firmy Robert Bosch pod názvom „Junge Wege in Europa – Mladé cesty v Európe.“ Týmto naša škola má šancu učiť ako prvá na Slovensku tieto nové technológie.

K novému školskému roku škola pripravuje na stáž do BBS Rotenburg skupinu dvanástich študentov, ktorí študujú odbory zamerané na automobilovú techniku. Ďalšia spolupráca našich škôl bude zameraná na oblasť riadiacich počítačov, počítačových sietí, robotiky a automatizácie a začne tiež v budúcom školskom roku v mesiaci december. Takisto v týchto odboroch škola dosahuje výborné výsledky o čom svedčí i umiestnenie nášho študenta Juraja Fojtíka, ktorý sa venuje robotike a svojimi robotmi, ktoré zostrojil v spolupráci s učiteľmi Ing.Jozefom Singerom, Ing.Oľgou Bančákovou a Ing.Ivanou Vaškovičovou, dosiahol 1. miesto v celoslovenskej súťaží autonómnych robotov a 16. miesto v medzinárodnej súťaži Robocop Junior v Singapure, v kategórií Soocer z 2600 účastníkov.

Úsilím ľudí ako sú riaditeľ SOŠ, Ul. SNP 2 v Zlatých Moravciach Ing. Ján Solčiansky, PaedDr. Ján Kyseľ, Ing. Ján Michalík, PaedDr.Karol Eliáš, Mgr. Michal Orovnický, Jens Weisbach, Ingo Stritzel, európsky koordinátor Erwin Eggers a riaditeľ BBS Dipl. Ing. Wolf Hertz-Kleptow je, aby naši študenti boli pripravení komunikovať v cudzích jazykoch v odboroch, v ktorých sa vzdelávajú a vytvárali sa tiež priateľstvá medzi našimi študentmi.

Počas poslednej návštevy Zlatých Moraviec sa Rotenburgčania stretli aj s primátorom Ing. Petrom Lednárom, CSc. a vďaka jeho skvelej nemčine rýchle našli spoločnú reč.

Na medzinárodnej úrovni SOŠ, Ul. SNP 2, Zlaté Moravce spolupracuje s jedenástimi zahraničnými školami (Belgicko, Rakúsko, Slovinsko, Francúzsko, Nemecko, Spojené kráľovstvo Veľkej Británie, Česká republika, Litva). Škola pripravuje ďalšie projekty v oblasti modernizácie vyučovania a zakrátko sa začne realizovať aj projekt pre modernizáciu infraštruktúry a vybavenia školy z financií EU v hodnote 1 593 309,- €, o čom prinesieme informácie v budúcnosti.

[nggallery id=67]

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button